ZORANA MILJKOVAC

Instruktor plesa

Zorana Miljkovac, rođena 21.5.1987.godine u Beogradu.

Od svoje 12.godine treniram sportski ples, prvo rekreativno, a od 2000. godine profesionalno takmičarski Latino američki plesovi A razred, Standardni plesovi B razred.

Diplomu srednjoškolskog obrazovanja stičem u Beogradskoj XIII Gimnaziji od 2002. do 2006. Oktobra 2006. godine upisujem osnovne akademske studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja smer fizičko vaspitanje. Od oktobra 2014. do oktobra 2015.godine pohađam postdiplomsku nastavu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i stičem diplomu master profesora sporta i fizičkog vaspitanja sa opštim uspehom 9,44.

Uporedo sa školovanjem aktivno se takmičarski bavim sportskim plesom gde ostvarujem zavidne rezultate učešće na svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2007 (formacijski ples), učešće i osvajanje medalja na KV, KUP i Rejting turnirima u LA i ST plesovima, finalista na državnim prvenstvima i učesnik na međunarodnim takmičenjima u LA plesovima.

Učesnik sam različitih ceremonija, sportskih takmičenja, plesnih manifestacija, volonter, aktivista UNICEF-a. („Univerzijada“, „Bečki bal“, „Ples sa zvezdama“- profesionalni plesač sa poznatom ličnošću, „Tvoje lice zvuči poznato“, različiti plesni nastupi.)

Od 2012.godine u Plesnom centru „Vračar“ u timu sam instruktor plesa, kondicioni trener, nastavnik plesa za decu mlađeg i srednjeg školskog uzrasta.

2015. godine učestvujem na međunarodnoj konferenciji u Beogradu, „Efekti primene fizičke aktivnosti na antropološki status dece, omladine i odraslih“ kao jedan od autora na temu „Efekti različitih vrsta plesova na koordinaciju u ritmu“.

Od 2016. zaposlena sam u više škola kao profesor fizičkog vaspitanja.

2017. godine učestvujem na međunarodnoj konferenciji u Beogradu, „Efekti primene fizičke aktivnosti na antropološki status dece, omladine i odraslih“ kao jedan od autora na temu „Funkcionalno opterećenje latino – američkih plesova sportskog plesa – pilot studija.

Interesuje me pedagoški rad sa decom, ali i odraslima, stalno usavršavanje koje se tiču plesnog pokreta, fizičke aktivnosti, treninga.

Srpski