DRAGAN RADOVANOVIĆ

Predsednik

Počeo je da se bavi plesom 1984. a 1985. osniva prvu privatnu Plesnu školu u tadašnjoj Jugoslaviji, a 1987. i plesni klub Vračar.

Inicijator i osnivač plesnih organizacija za teritoriju Beograda i Srbije: Plesni savez Jugoslavije, Plesni savez Beograda, Udruženje plesnih voditelja, učitelja i trenera Srbije (čiji je Predsednik od 1991. do 2014.), 3P (Projekat progresivnih programa) plesna liga Srbije, Plesni savez Srbije, ProDance, organizaciju za međunarodnu promociju plesa.

Diplomu je stekao kod ispitivača Svetske plesne profesionalne federacije (WDC), a zvanje Operativni trener sportskog plesa na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj Školi.

Pedagoškim i stručnim radom se bavi više od 35 godina, a kao trener sportskog plesa sa svojim parovima je osvojio preko 15 titula Državnih prvaka u svim uzrasnim kategorijama.

Kao plesni sudija u WDC (profesionalna plesna federacija) i WDSF (amaterska plesna federacija), jedini je iz Srbije, sudio najveća Svetska takmičenja, među kojima Svetska i Evropska prvenstva, u obe asocijacije.

Srpski